<h2>ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ</h2><p>Είμαστε επαγγελματίες στην εκπαίδευση και βγάζουμε επαγγελματίες οδηγούς…</p> <h2>ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ</h2><p>Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορές!</p> <h2>ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ</h2><p>Στη σχολή μας η επιτυχία είναι σίγουρη θα έχετε δίπλωμα πριν να το καταλάβετε...</p>
Previous Next
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Καλώς ήρθατε στο site της Σχολής Οδηγών Top Drive. Η σχολή ανήκει στον εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών για όλα τα οχήματα και όλων των κατηγοριών Αντώνη Φαναριώτη και λειτουργεί από το 1995 και παρέχει την απαραίτητη εκπαίδευση που χρειάζεται ένας νέος υποψήφιος οδηγός ώστε όταν κυκλοφορήσει με δικό του όχημα να αισθάνεται ασφάλεια και κυρίως να έχει τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του.

Για να δώσετε εξέταση για οποιοδήποτε δίπλωμα πρέπει να έχετε καλύψει τα μαθήματα όπως αναφέρονται στον πίνακα. Εμεί εδώ είμαστε για να φροντίσουμε αυτά τα μαθήματα να γίνουν σωστά και να έχετε όλες τις απαραίτητες γνώσεις όταν θα δώσετε εξέταση.

Ο υποψήφιος οδηγός αρχικά δίνει μια θεωρητική εξέταση ( τα σήματα) που γίνεται σε υπολογιστή. Προσομοίωση της εξέτασης του υπουργείου μπορείτε να κάνετε πατώντας την παρακάτω εικόνα:

Η εξέταση αυτή περιλαμβάνει ένα ερωτηματολόγιο, από τις ερωτήσεις ο εξεταζόμενος δεν επιτρέπετε να κάνει λάθος πάνω από 1 ερώτηση. Αν δεν περάσει κάνει επανεξέταση, αν περάσει προχωράει στην πρακτική εξέταση.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

 
Σύντομος εξωτερικός έλεγχος
 
Ελέγχουμε αν το αυτοκίνητο είναι καθαρό. Τα τζάμια, οι καθρέπτες και τα φώτα. Ελέγχουμε αν έχει γρατσουνιές, ρωγμές στα τζάμια, στα φώτα και στα φλας. Ελέγχουμε τους υαλοκαθαριστήρες, να είναι λειτουργικοί το λαστιχάκι είναι κομμένο ή ξεραμένο, αν έχει σκουριές και χτυπήματα το αμάξωμα. Κοιτάμε μήπως υπάρχουν διαρροές στο δρόμο από τα υγρά του αυτοκινήτου. 
 
• Έλεγχος ελαστικών 
 
Κοιτάμε τα λάστιχα να έχουν αέρα. Το βάθος πέλματος 1,6 χιλ. Την ημερομηνία κατασκευής να μην έχει περάσει 3ετεία.
 
• Έλεγχος κινητήρα
 
Προϋπόθεση για να κάνουμε έλεγχο στον κινητήρα είναι να είναι σβηστός και κρύος. Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι σταθμευμένο σε οριζόντιο σταθερό έδαφος ώστε να πάρω σωστή ένδειξη για τη στάθμη των υγρών. Ελέγχω για διαρροές οπουδήποτε υπάρχει υγρό ή λιπαντικό. Κοντά στο δοχείο υγρών φρένων, στην μπαταρία, στο ψυγείο, στην τάπα πλήρωσης του λιπαντικού, στο ABS. Ελέγχουμε το υγρό της πλυστικής συσκευής, την στάθμη λαδιού του κινητήρα, τυχών διαρροές  στο κιβώτιο ταχυτήτων, το διαφορικό και το A/C.
 
1. Υγρό φρένου
2. Μπαταρία 
3. Υγρό ψυγείου. 
4. Λιπαντικό κινητήρα. 
5. Υγρό πλυστικής συσκευής. 
6. Λιπαντικό κιβωτίου ταχυτήτων – διαφορικού.
 
• Έλεγχος χώρου αποσκευών
 
 
1. Εφεδρικό τροχό. 
2. Τον γρύλο και τα ειδικά εργαλεία αντικατάστασης του τροχού. 
3. Το προειδοποιητικό τρίγωνο.
4. Αντιολισθητικές αλυσίδες όλο το χρόνο. 
5. Το Φαρμακείο και τον πυροσβεστήρα.
6. Προαιρετικά Κουβέρτες, γάντια, φακός τσέπης, οδικοί χάρτες.  
  
• Έλεγχος εγγράφων οχήματος
 
1. Ταυτότητα
2. Άδεια οδήγησης 
3. Άδεια κυκλοφορίας οχήματος 
4. Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο 
5. Ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας.
6. Ειδικό δελτίο ελέγχου του ΚΤΕΟ.
7. Κάρτα ελέγχου καυσαερίων.
 
• Έλεγχος και ρυθμίσεις στο εσωτερικό.
 
1. Ρύθμιση του καθίσματος μου. 
2. Ρύθμιση ζώνης.
3. Ρύθμιση καθρεπτών.
4. Έλεγχος στα φώτα.
5. Έλεγχος φλας και αλαρμ.
6. Έλεγχος τιμονιού.
7. Έλεγχος φρένου.


Η πρακτική εξέταση γίνεται σε πραγματικές συνθήκες μέσα στο εκπαιδευτικό όχημα που εξετάζετε. Η εξέταση έχει διάρκεια μεγαλύτερη από 25 λεπτά στα οποία εξετάζετε η δεξιοτεχνία του υποψηφίου στην οδήγηση. Καταρχάς εξετάζετε αν ο οδηγός ξέρει τις απαραίτητες ενέργειες για να προετοιμάσει το όχημα, έλεγχο σε λάστιχα, λάδια και ειδικές δοκιμασίες. Στη συνέχεια εξετάζεται στο αν θα κάνει σοβαρά σφάλματα στην οδική του συμπεριφορά και αν θα κάνει απλά σφάλματα.

Κατά την πρακτική εξέταση είναι υποχρεωτικό να ξέρεις όλες τις απαραίτητες ενέργειες ελέγχου του οχήματος πριν την οδήγηση, να μην κάνεις κανένα σοβαρό σφάλμα και να μην κάνεις πάνω από τρία απλά σφάλματα.

Τέλος γενικότερα εξετάζετε η άνεση που έχει ο υποψήφιος οδηγός στην οδήγηση και στον χειρισμό του οχήματος. Πάνω από όλα δεν χρειάζεται άγχος είμαστε δίπλα σας σε όλη την διαδικασία για να βοηθήσουμε.

Έχουμε προσωπική επαφή με κάθε μαθητή ελάτε να διαπιστώσετέ από κοντά την ποιότητα των υπηρεσιών μας.

Σχολή Οδηγών Top Drive

Φαναριώτης Αντώνης

κιν. 6977444568 Fax 2102834034

Λεωφόρος Ηρακλείου 400 Νέο Ηράκλειο Αθήνα